Ulrika Öster


I oktober 2013 startade jag min frilansverksamhet. Samtidigt började jag ett halvtidsarbete som forskningsinformatör vid Centrum för forskning om religion och samhälle vid Uppsala universitet. Knappt ett år senare blev jag lockad till Fyrisgården, Uppsalas enda hemgård, som informatör. Först kombinerade jag de båda arbetsplatserna (50+40 procent), men våren 2015 blev jag Fyrisgårdare lite mer på allvar. Jag arbetar nu 75 procent på Fyrisgården, med webb, sociala medier, medlemstidning, affischer och annat smått och stort, och frilansar vid sidan av det.

Jag har arbetat som journalist och webbredaktör sedan 1999, först på Riksförbundet för Trafik- och Polioskadade, och mellan åren 2005 och 2013 på Sveriges advokatsamfund och tidskriften Advokaten. På båda arbetsplatserna fick jag kombinera journalistiskt skrivande med webbarbete.

Min journalistiska utbildning fick jag vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMK, vid Stockholms universitet 1998-1999. Dessförinnan studerade jag humaniora och samhällsvetenskap, främst historia och statskunskap, vid Uppsala universitet under fem år.

Mina stora intressen utanför arbetet är trädgård och mat. Roligast av allt blir det när jag får skriva om dessa intressen. Jag gör det emellanåt på min blogg, ostersgrona.wordpress.se. Där får jag också utlopp för mitt fotointresse.

Du hittar mig också på Instagram. Där heter jag @ulrika_oster.