Ulrika Öster


I oktober 2013 startade jag min frilansverksamhet, då vid sidan av arbetet som forskningsinformatör vid Centrum för forskning om religion och samhälle. Jag har sedan fortsatt att frilansa på deltid. Nu, 2018, tar jag steget fullt ut och kastar mig ut i frilanstillvaron.

Mina uppdrag hittills har jag framför allt fått från tidskriften Advokaten. Under våren och hösten 2018 har jag också ett vikariat på Advokaten.

Jag har arbetat som journalist och webbredaktör sedan 1999, först på Riksförbundet för Trafik- och Polioskadade, och mellan åren 2005 och 2013 på Sveriges advokatsamfund och tidskriften Advokaten. På båda arbetsplatserna fick jag kombinera journalistiskt skrivande med webbarbete.

2013 tillträdde jag som forskningsinformatör vid Centrum för forskning om religion och samhälle vid Uppsala universitet, ett jobb som jag under en period 2014-2015 kombinerade med informatörsarbete på hemgården Fyrisgården. Våren 2015 blev jag Fyrisgårdare lite mer på allvar. Till och med februari 2018 arbetade jag 75 procent på Fyrisgården, med webb, sociala medier, medlemstidning, affischer och annat smått och stort, och frilansar vid sidan av det.

Min journalistiska utbildning fick jag vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMK, vid Stockholms universitet 1998-1999. Dessförinnan studerade jag humaniora och samhällsvetenskap, främst historia och statskunskap, vid Uppsala universitet under fem år.

Mina stora intressen utanför arbetet är trädgård och mat. Roligast av allt blir det när jag får skriva om dessa intressen. Jag gör det emellanåt på min blogg, ostersgrona.wordpress.se. Där får jag också utlopp för mitt fotointresse.

Du hittar mig också på Instagram. Där heter jag @ulrika_oster.